20 Şubat 2011 Pazar

Taşınabilir özgür internet | Vodafone - Süper internet

Özellikle Ocak ayında Vodafone un reklamını yaptığı bir kampanyası vardır. "Süper internet". Bu kampanyaya göre telefondan ve bilgisayardan rahat rahat internete girebilecektiniz. İşte şimdi bahsetmek istediğim, bu kampanyanın kullanılabilecek güzel yanları.

Şimdi, vodafone bu kampanyayı  farklı ortam kullanıcılarını düşünerek yaptı.

1. Bilgisayar kullanıcıları için süper internet
2. Telefon kullanıcıları için süper internet
3. Tablet bilgisayar kullanıcıları için süper internet

Tablet bilgisayar (iPad) için senelik bir sözleşme gerektiğinden bu bizim işimize yarayan bir paket değil. Diğerlerine de birazcık bakacak olursak:

Bilgisayar için : 
Kotasını bilen tarife ile 45 lira karşılığında 3 aylık internete sahip oluyorsunuz. Fakat kendinizi limitlemeniz gereken kota 1 Gb ile sınırlı. Eğer internetinizi birazcık olsun multimedia için kullanıyorsanız, bu paketin hiçbir değeri yok. 2 Gün için ödenen 45 liradan başka bir şey değil yani.
Süresini bilen tarifede ise haftalık, günlük veya saatlik internet paketlerinden birini kullanabiliyorsunuz. Fiyat olarak en uygunu haftalık olan. O da 18.90liraya geliyor. İnternetin sınırsız olduğunu düşünecek olursanız, haftalık 19 lira çok da yüksek gelmiyor insana. Ancak, her hafta konan 1gblık adil kullanım hakkı çabucak doluyor ve 8Mbit  yerine 128Kbps ile internete bağlanmaya başlıyorsunuz. Yani, hızını hissedemediğiniz bir internet için boşuna o kadar para vermiş oluyorsunuz.

Telefonlar için:
Aylık cepnet paketi ile. Bir ay boyunca sınırsız internete girip sadece 8 lira ödüyorsunuz. Günlük olarak 5Mbı geçtiğinizde (ki geçmek çok kolay) adil kullanım sözleşmenizden dolayı hızınız 8Mbps den 96Kbps ye düşüyor. Çok yavaş görünse bile, telefon için oldukça tatmin edici bir hız. Ayrıca tüm ay boyunca, 8 lira.

Peki ne yapacağız?
Bilgisayarda kullandığımız bir 3G modemde aylık cepnet paketini kullanmayı öneriyorum ben. Bu sayede aylık 60 lira ödemek yerine 8 lira ödemiş oluyoruz. "Ama, haftalık olan hızlı" demeyin. Zaten 2 gün içerisinde adil kullanım limitini aşmış oluyorsunuz. Ve limiti aştıktan sonra neredeyse ikisinde de aynı hıza düşüyorsunuz.

Ne kadar yavaş?
96Kbps = 12Kb/sn indirme hızı anlamına geliyor. Bu da iyi tasarlanmış bir sitenen en geç 2-3 saniye içinde açılması anlamına geliyor. Herhangi bir 3G modemi internetten film indirme, video izlemek için kullanmayacağınıza göre (2011 yılı için söylüyorum, ileride değişecek) bu paket de size yetecektir.

Yani?
Kontörlü hatta sahip bir 3G modeminiz varsa, bilgisayar kampanyası yerine cep telefonu kampanyasını kullanın, 60 lira yerine 8 lira ödeyin.

Bu da link :
http://superinternet.vodafone.com.tr/nasilbaglanirim_ceptelefonunuzdanbaglanin_cepnet.php

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...