27 Ocak 2012 Cuma

Google Chrome 'un Youtube sekmelerini kapatırken çökmesi, kilitlenmesi

Google Chrome web tarayıcısını kullanıyorsanız ve son günlerde YouTube sekmelerini kapatırken "Shockwave Flash eklentisi çalışmayı durdurdu " hatasını alıyorsanız veya Google Chrome çöküyorsa bu yazı işinize yarayabilir.

Bende bu problem ilk olarak 2 hafta kadar önce meydana geldi. Hiçbir güncelleme, programda değişiklik yapmamama rağmen, sadece YouTube için Flash eklentisi problem yaratıyordu. Çözüm için birçok yol denedim. Bir çoğu işe yaramadı. Chrome'un destek forumunda bu problemi yaşayan 2 kişi daha vardı. Başlıklarının altına aynı problemi yaşadığımı bildirdim. Benden yaklaşık 1 hafta sonra birçok insan aynı probleme sahip olduğunu bildirdi ve sonunda bir Google yetkilisi başlıklarla ilgilenmeye başladı.

Problem hala çözülebilmiş değil. Ancak problemin tartışıldığı güncel başlık şurası :
http://www.google.cf/support/forum/p/Chrome/thread?tid=1fe8d66c8677d694&hl=en
Diğer başlık içinse şuraya bakılabilir :
http://www.google.cf/support/forum/p/Chrome/thread?tid=7eaeec54af737774&hl=en

Başlıklarda Toni isimli Googler problemle ilgilendiklerini, çözümün Chrome update'i ile birlikte geleceğini söylemiştir.

Peki, bu update gelene kadar Chrome sürekli çökecek mi? Yok mu alternatif yollar?
Elbette var. Her zaman bir alternatif bulunur.

1 - http://www.youtube.com/html5 adresine girerek YouTube HTML5 Trial'e katılabilirsiniz. Bu sayede Shockwave Flash eklentisi kullanılmaz ve Chrome sekme kapatılırken çökmez.

2 - Videolar sırasında sekmeleri kapatmayın. Önce başka bir siteyi açın, veya youtube üzerinde bir arama yapın, ardından sekmeyi kapatın. O an aktif olarak Shockwave Flash çalışmayacağından Chrome çökmeyecektir.

3 - Adres çubuğuna about:plugins yazın. Oradan Shockwave Flash eklentisini kapatın. Bu sayede Chrome zorunlu olarak harici Flash kullanacaktır. Yani yine Shockwave Flash kullanmaz ve sekme kapatılırken Chrome çökmez

4 - Update gelene kadar başka bir web tarayıcı kullanın.

Problem çözümüne dair, yukarıdaki Google destek linklerindeki birinci adresi takip etmenizi öneririm. Yardım edebileceğim şeyler olursa da, buralardayım. Yorum yazmanız yeterli.


--- --- --- + --- --- --- + --- --- --- + --- --- --- + --- --- --- + --- --- ---
Not : Probleminiz çözülmüş olmalı. Chrome tarafında olmasa da, YouTube tarafında problem çözülmüş sanırım. Toni'nin dediğine göre : Sayfayı refresh etmeniz yeterli, problem çözüldü :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...