14 Mayıs 2011 Cumartesi

Plancast | Etkinlikleri internetten bulun, Aktivitelerinizi paylaşın

Plancast, etkinliklerin bölge bölge, kişiye ve sevdiği şeylere göre tutulduğu yeni bir social network sitesi. Açıkçası, uzun zamandır benzer bir site projesi üzerine yoğunlaştığımdan böyle bir sitenin var olması fazlasıyla içime oturdu. Ancak bu durum bu siteden faydalanmayacağım anlamına gelmiyor. Aynısını ben de düşündüğümden diyorum ki : "Aferin len, iyi site olmuş".

Siteye facebook ve twitter hesabıyla login olabilir veya eski usül mail ardesinizi vererek kısacık sürede kayıt olabilirsiniz. Şu an her isteyeni üye olarak alıyorlar. İşin en güzel yanıysa, henüz az sayıda alan alındığından kendi adınızla bir username bile oluşturabiliyorsunuz.

Peki sistem nasıl çalışıyor? Facebook üzerindeki event(etkinlik) kavramını bilmeyen kimsenin olmadığını varsayarsam, bu siteyi, bu etkinliklerin herkese açık versiyonu olarak tanımlayabiliriz.

İyi de, neden facebook varken bu siteyi kullanayım? İşte cevabı:

Facebook üzerinde etkinlik arama diye bir özellik yok. Dolayısıyla etkinliklerin ya linkine sahip olmamız gerek, ya da birinin bizi davet etmiş olması gerek. Oysa, plancast üzerinde tüm etkinlikler (biz istersek) listeleniyor.

Nasıl avantaşları var?
Sevdiğiniz bir grubun konseri var ve siz bunu konser bittikten sonra duyuyorsunuz. Veya, boş boş oturmaktan sıkılmış oluyorsunuz. İşte bu durumda plancast devreye giriyor. Site sizin sevdiğiniz grupları bildiğinden, bu etkinlikleri size getiriyor. Bunun yanında, ne zaman sıkılırsanız, bakalım çevrede neler var diye bakabiliyorsunuz. Bu arada şunu da söylemeliyim ki, internete bağlandığınız konuma göre plancast sizin yerinizi tespit edebiliyor.

Gelecek?
Eğer biraz daha sağlamlaştırırlarsa sitemi, kılınızıı bile kıpırdatmadan sevebileceğiniz her şey sizin önünüze listelenecek. Yani, hayatımızı kolaylaştıran her şeyi seviyoruz :)

Siteyi biraz daha kurcaladıktan sonra, daha ele gelir bilgileri de yazarım. Ulan, gitti gül gibi proje.. pehh!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...