19 Mart 2011 Cumartesi

Hosts dosyası ile reklamları engelleme, güvenli bir internete kavuşma

Engellenen internet sayesinde koskoca bir millet bilgisayar uzmanı oldu denebilir. Bizim kadar iyi DNS bilgisinden, Windows altındaki hosts dosyalarından anlayan var mıdır?, gerçekten merak ediyorum.

Hosts dosyasını engelli siteleri girmek dışında bilgisayar güvenliği için de kullanabileceğimizi söylemek isterim. Nasıl engellenen siteye erişim için istediğim domaini kendi ipsine yönlendiriyorsam, burada da istemediğim siteyi kendi bilgisayarıma yönlendireceğim.

Windows 7 / Vista/ Xp için

C:\Windows\System32\drivers\etc klasörünün altındaki host dosyasını bulabilirsiniz. Dosyanın sonunda bulunan

"127.0.0.1 localhost" kısmının altına engellemek istediğimiz sitenin domainini ve bilgisayarımızın adresini yazacağız. Tabi, bu milyonlarca siteyi tek tek yazmak ölüm olacağından, bu host dosyasını internetten indirip,C:\Windows\System32\drivers\etc klasörüne atmak daha hızlı bir çözüm.



http://www.mvps.org/winhelp2002/hosts.zip linkinden güncel reklam ve zararlı sitelerin engellendiği hosts dosyasına ulaşabilirsiniz. Tek yapmanız gereken .zip uzantılı dosyanın içindeki host dosyasını C:\Windows\System32\drivers\etc klasörü içerisine kopyalamak.

Ayrıntılı bilgi için : http://www.mvps.org/winhelp2002/hosts.htm

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...