7 Mart 2011 Pazartesi

Office Programlarına Online Alternatif | Google Docs (Dökümanlar)

Türkçe Google Dökümanlar olarak görebileceğimiz bu servis, hızlanan internet bağlantıları ve gelişen web teknolojileri sayesinde insanların ilgisini çekmeyi başarıyor. Google Docs ile yeni sunular yapabilir, yeni tablolar oluşturabilir, yeni formlar oluşturabilir veya çizimler yapabilirsiniz.

Bir gün programlama dilleri (programming languages) dersi lalbında, diğer derslerin labının aksine not almam gerektiğini hissetim. Yanımda kalem bile olmadığından, en iyisi notepad üzerinde not alayım diye düşündüm. Ta ki, önemli yerleri vurgulayamadığım, gerekli ağaçları çizemediğim zamana kadar. Durup dururken MS-Office 2003 kullanmayı da istemediğimden, notları google docs üzerinden almaya başladım.


Google docs'un en güzel özelliklerinden biri çok hızlı olması sanırım. Ayrıca bişimlendirme işlemleri de çok kolay yapılabiliyor. Size verilen 1024Mb kota içerisinde binlerce döküman saklayabiliyorsunuz. Ayrıca bu dökümanları sadece sizin görebileceğiniz şekilde seçebileceğiniz gibi istediğiniz insanlarla paylaşabilir veya tüm insanlığıın huzuruna açabilirsiniz de.

Kendi bilgisayarınızda office programları (MS-Office,OpenOffice..) kullanarak dökümanlar, slaytlar hazırlamış olabilirsiniz. Eğer ki gittiğiniz yerdeki bilgisayarda bu programlardan birini bulamazsanız yine telaşlanmanıza gerek yok. Daha önceden hazırladığınız bu dosyayı Google Dökümanlara atmanız yeterli. Tüm gösterim işlemlerini iyi bir tarayıcı ve Google Dökümanları kullanarak yapabiliyorsunuz. Google Dökümanlara 1024Mb boyutuna kadar dosyaları atabiliyorsunuz. Ayrıca, dosyalarını illa .doc, .xls , .ppt gibi uzantılarda olmak zorunda  değil. Eğer 1024Mb ı geçmiyorsa .rar uzantılı dosyalarınızı ister şifreleyerek ister şifresiz Google Dökümanlara atabiliyorsunuz.

İyi de, Microsoft'un online office uygulaması da güzel diyenler olabilir. Eğer MS-Office 2010 sürümünü kullanıyorsanız, kolay sync özelliği sayesinde Office Live kullanılabilir. Ancak, diğer tüm durumlar için Google Dökümanlar diyorum.

Ayrıca tüm özellikleri bu kadar da değil. Biraz karıştırırsanız bana hak vereceksiniz.

Link : http://docs.google.com
Google Dökümanlara dosya yüklediğiniz alan. Sürükle bırak yaparak bile dosya yükleme imkanınız var

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...